Festivalu Alternative film video 2020

Video o izložbi „Atlas čestica“ ULUS-a na Festivalu Alternative film video 2020 DKSG

Kao mesto susreta autora, teoretičara, kritičara i publike, Festival Alternative film video od osnivanja 1982. godine, želi da zabeleži, teorijski definiše kretanja, ukaže na istinske vrednosti i podstakne nove stvaralačke mogućnosti u oblasti vizuelnih digitalnih medija.
Kroz takmičarske programe, autorske selekcije i retrospektive, selekcije produkcijskih centara i festivala, predstavljanje novih inicijativa u regionu, audio-vizuelne performanse, video instalacije, izložbe, razgovore i diskusije na okruglom stolu, Festival pruža uvid u trenutno stanje novog filma i videa u regionu i u svetu.
Festival se održava u decembarskom terminu od 09.12. do 13.12.2020. uz takmičarski, alternativni i eksperimentalni film i video radove, nove medije u nekoliko programskih selekcija.
Alternative film-video festival 2020. održava se u vanrednim pandemijskim okolnostima i isključivo putem onlajn platforme.
U ovogodišnjem izdanju, biće predstavljen i „Atlas čestica“- video dokument o prvoj godišnjoj izložbi sekcije proširenih medija ULUS-a koja je održana od Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“na Kalemegdanu u periodu od 02.07. do 31.07.2020. godine.

Nastao tokom izložbe, „Atlas čestica“ je poziv na razmišljanje, kroz neposredno svedočanstvo o ukrštanjima umetničkih ideja i globalnih urgentnosti. Takodje, ovaj video pruža trenutni presek ideja i tema autora sa domaće umetničke scene u dijalogu sa kolegama iz inostranstva o tehološkom/umetničkom pogledu u budućnost.

https://alternativefilmvideo.rs/prateci/
Ideja, realizacija i montaža filma: Miloš Peškir, Dušan Radovanović, Milica Lapčević
Trajanje:40min19sec.

ATLAS ČESTICA – DA LI SI PREDVIDLJIV/A? * ATLAS OF PARTICLES – ARE YOU PREDICTABLE?

Celokupan program festivala pratite na:
https://alternativefilmvideo.rs/o-nama/
https://alternativefilmvideo.rs/raspored/
https://www.facebook.com/alternativefilmvideo/